0232 220 966 0753 10 42 06

NOU! LIVRARI LA DOMICILIU IN TOATA TARA

Ce este MDF ?

MDF sau Medium Density Fiber (fibra de densitate medie) reprezinta un inlocuitor al lemnului foarte asemanator cu PAL insa este alcatuit din fibre mult mai bine rafinate. Asta ii confera o rezistenta sporita si e principalul motiv pentru care usile se confectioneaza din acest material.

Desigur, nu numai usi ci veti gasi si piese de mobilier si multe alte produse ce pot fi produse din acest material pentru a inlocui lemnul. Un alt exemplu care imi vine in minte reprezinta confectionarea incintelor pentru boxe, atat din mdf cat si din PAL. Dinferenta dintre lemn si mdf e ca acesta din urma este mult mai rezistent la umiditate, iar fata de pal poate fi prelucrat mult mai usor fiind un material “dens” si nu unul moale.

Se aseamna cu lemnul masiv in constructia de mobilier si tamplarie datorita rezistentei dar si a furnirurilor cu care poate fi imbracat. Aceste furniruri pot fi naturale sau artificiale si pot avea texturi foarte asemanatoare ca aspect cu lemnul masiv. MDF-ul poate fi prelucrat si prin vopsire, lacuire sau melaminare.

Spuneam la inceput ca acest este un material de densitate mare. In cifre asta se rezuma la 600-800kg/mc pe cand PAL-ul are intre 160 si 400 kg/mc. Densitatea se masoara in kilograme/ metru cub, adica greutatea unui metru cub de material.

La nivelul mdf-ului sunt putin “specii” de lemn masiv care sa aiba calitati asemanatoare sau mai bune. O lista cu aceste valori o afisez mai jos (rezultatele nu sunt oficiale):

 • Mar 650- 800
 • Abanos 950 – 1100
 • unele specii de Ulm 800
 • Cires 700 – 900
 • Salcam 650 -700
 • Mahon african 800
 • Stejar 700-900

E de la sine inteles ca preturile acestor materiale sunt destul de ridicate comparativ cu mdf-ul. Exista solutii si pentru inlocuirea abanosului, cel mai bun material in privinta densitatii. Aceasta se numeste HDF si este o placa de densitate mare.

Nu ezitati sa dati articolul mai departe. Vezi aici cum.

2 comments

 1. Usile sa fie din mdf, pvc sau din sticla ? | Depozit de Usi says:

  [...] de o calitate ridicata,din lemn asemanator PAL dar cu granulatie mai mare(vezi aici). Imita foarte bine lemnul masiv si reprezinta o solutie mai ieftina decat acesta. Pentru aspect pot [...]

  November 30th, 2010 at 2:00 pm

 2. Ce tocuri permit deschidere la 180 grade si care e procedura de comanda: Intrebari de la clienti | Depozit de Usi says:

  [...] ca eu sunt din Bucuresti si nu voi putea sa le vad pe viu, urmand sa le comand vazandu-le doar in poze. Dupa ce voi lua decizia finala in ceea ce priveste modelul usilor si al tocului o sa va trimit [...]

  December 16th, 2010 at 10:12 am

Adauga un comentariu